Hoe organiseer ik een leuk kinderfeestje voor mijn kind?

Je kind is weer bijna jarig en dat betekent dat er weer een kinderfeestje moet worden georganiseerd. Vaak gaan kinderen samen bowlen of andere leuke dingen doen. Als je echter iets buiten de deur wilt gaan doen kan je vaak niet zoveel kinderen meenemen in verband met het vervoer ernaartoe. Je kunt er echter ook voor kiezen om een kinderfeestje te organiseren in je eigen huis. Dit kan net zo leuk (of zelfs leuker) zijn als een feestje buiten de deur en je kunt zoveel kinderen uitnodigen als je wilt. Voor veel kinderen is het heel leuk om ook eens mee te mogen met een kinderfeestje, kinderen voelen zich namelijk altijd buitengesloten als bepaalde kinderen wel worden uitgenodigd en anderen niet. Lees deze blog dus hoe je een leuk kinderfeestje kan organiseren in je eigen huis.

Trampoline

Koop een trampoline! Dit is niet alleen leuk voor je kind buiten het kinderfeestje om, maar voor veel kinderen is het heel leuk om trampoline te springen. Je hebt dan gelijk een leuke activiteit voor de verschillende kinderen die naar het kinderfeestje komen.

Springkussen

Je kunt er ook voor kiezen om een springkussen te huren, er zijn veel bedrijven die dit aanbieden. Er zijn veel verschillende springkussens met verschillende thema’s. Als je zoon bijvoorbeeld zijn voetbalteam wil uitnodigen kan het heel leuk zijn om een voetbalspringkussen te kopen. Sommige springkussens hebben zelfs twee doelen waardoor de kinderen een potje kunnen voetballen in het springkussen.

Taart

Op elke verjaardag hoort natuurlijk een taart. Kies er bij een kinderfeestje voor om een traditionele taart te kiezen. Hoewel taarten met exotische smaken heel lekker kunnen zijn, vinden kinderen vaak de traditionele smaken veel lekkerder. Houdt er ook rekening mee dat bepaalde kinderen bijvoorbeeld lactose intolerant zijn. Zorg ervoor dat je een alternatief hebt voor deze kinderen.

Spelletjes spelen

Tijdens het verjaardagsfeest moeten de kinderen natuurlijk wel wat leuks te doen hebben. Je kunt ervoor kiezen om verschillende spelletjes te spelen en een soort ranglijst bij te houden. Veel kinderen zijn redelijk competitief ingesteld. Hierdoor is het leuk om een soort wedstrijdje te houden bij de verschillende wedstrijden. Je kunt de winnaar van elk spel een kleine prijs geven en de winnaar van het algemene klassement een wat grotere prijs. Een aantal spelletjes die je kan spelen zijn: Jenga, Twister, mens erger je niet en koekhappen. Ook kun je aan je zoon of dochter vragen wat voor spelletjes zij leuk vinden om te spelen.