Eerste hulp bij cadeaustress

We maken allemaal weleens mee dat we geen idee hebben wat we iemand cadeau moeten doen. Je bent uitgenodigd voor een feestje en het eerste wat in je opkomt is: ”wat moet ik kopen?”. Dat is helemaal niet gek want je kent niet iedereen even goed en je weet al helemaal niet wat ze allemaal wel en niet al hebben. Je hebt wel altijd de mogelijkheid om de persoon in kwestie te vragen naar wat hij of zij graag zou willen. In de meeste gevallen hoor je helaas geen specifieke wensen en kom je dus niet ver. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je cadeau kunt doen waar bijna iedereen blij van wordt. In deze blog delen we een aantal van deze veilige cadeau’s met je.

Een tikje onpersoonlijk

Op het moment dat je echt niet meer weet wat je de jarige moet geven en je ten einde raad bent is dit de oplossing. Het is misschien niet erg goed doordacht, maar een cadeaubon is eigenlijk altijd wel goed. Zolang het gaat om een bon van een bekende winkel of zoiets als een bioscoopbon zit je geheid goed. Je krijgt vaak de mogelijkheid om er een leuk berichtje bij te schrijven, maar toch blijft het een erg onpersoonlijk cadeautje. Het voordeel is echter wel dat iemand helemaal zelf kan bepalen wat er uiteindelijk wordt gekocht.

In de mode

Door te kijken naar wat er op het moment van de verjaardag in de mode is en dat te kopen verklein je de kans op teleurstelling. In deze tijd zie je bijvoorbeeld veel mensen lopen in de kleding van het merk reinders. Als je nu toevallig een feestje hebt en het gaat om een meisje of vrouw dan zit je met een leuk item van reinders waarschijnlijk goed. Ook de heuptasjes die vroeger erg in waren zijn weer in de mode en kunnen ook een lach toveren op vele gezichten. Kortom, in de gaten houden wat er in de mode is kan je helpen om een leuk cadeau te kiezen.

Observeren

De laatste en (mits de persoon vaak in de buurt is) beste optie is het observeren van de persoon. Je kijkt naar wat hem of haar bezighoudt en probeert een cadeau te kopen dat hier bij past. Is iemand bijvoorbeeld bezig met het herinrichten van de keuken? Koop dan servies of een kookwekker bij wijze van spreken. Door iemand goed in de gaten te houden kan die persoon jou zonder dat hij of zij het zelf door heeft helpen bij het vinden van een cadeau.