De drie belangrijkste dingen om geregeld te hebben voor Pakjesavond

Waarschijnlijk heeft u de pepernoten al in de supermarkten zien liggen met grote verbazing. Want 5 December lijkt ver weg, maar het is dichterbij dan u denkt. Tijd om alles op een rijtje te krijgen voordat sinterklaas in Nederland aankomt, want de intocht is al in zicht! Hieronder heb ik de drie belangrijkste dingen beschreven die u sowieso geregeld moet hebben voor 5 december. Zo zijn versieringen cadeautjes en strooigoed de essentiële tijdens deze feestdag. Maar na al het geregel, vergeet vooral niet te genieten van pakjesavond en de mensen waar u het mee viert.

Versieringen

Sinterklaas zou geen feestdag zijn zonder slingers en versieringen. Zo zijn erin bijna alle winkels versieringen voor sinterklaas aanwezig: supermarkten zorgen er voornamelijk voor dat u doorheeft dat de feestdagen eraan komen, denk bijvoorbeeld aan de vroegtijdige pepernoten in de schappen. Maar ook in speelgoedwinkels en op scholen zijn er veel versieringen te vinden, denk daarbij aan bijvoorbeeld een sinterklaas vlag of sinterklaas slingers. Wanneer u bijvoorbeeld de leiding heeft voor een sinterklaasintocht op school is het belangrijk dat u de versieringen vroegtijdig besteld, zodat u ze sowieso op tijd in huis heeft. Naast de vlaggenen en slingers zijn jute zakken ook van groot belang. Dit is namelijk handig om cadeautjes in te vervoeren.

Cadeautjes

Ook aan de opvallend veel speelgoedreclames in Oktober en November kunt u merken dat de pakjesavond dichterbij komt. Kinderen maken verlanglijstjes en stoppen die savonds na het zingen netjes in hun schoen, met daarop hun verlangens naar het leukste speelgoed. Zo zijn er kleinere cadeautjes die in de schoen passen en de grotere cadeautjes voor op pakjesavond. Wanneer u cadeautjes gaat aanschaffen is het belangrijk om er vroeg bij te zijn. Zo kunnen de levertijden langer duren tijdens de feestdagen wanneer u online besteld, Dus houdt hier rekening mee.

Strooigoed

Last but not least, het strooigoed! November en December zouden deze maanden niet zijn zonder zakkenvol verzameld met pepernoten, marsepein en andere zoetigheid. Deze zoetigheid wordt natuurlijk ruim uitgedeeld door alle pieten tijdens de intochten en huisbezoekjes. (Vaak de oorzaak van latere tandartsbezoekjes). Zo zijn er ook volop zakken strooigoed te koop in de supermarkten, vaak al vanaf oktober. Nu is het heel lekker voor de kinderen, maar zelf lusten we er ook wel wat van! Zet daarom met pakjesavond altijd een lekker grote bak met strooigoed op tafel zodat beiden jong en oud ervan kunnen genieten! Het is tenslotte een feestdag, dus het mag.