Een avondje cocktails maken

U kunt natuurlijk gewoon naar een bar toe gaan en cocktails bestellen voor een gezellig avondje met uw vriendinnen. Leuker nog is het zelf maken van die cocktails bij iemand thuis en er zo een leuke gezellige en vooral lekkere avond van te maken. Hieronder heb ik de lekkerste cocktails voor u beschreven en met alle ingrediënten erbij staan. Zo kunt u een leuke en originele avond voor u en uw vriendinnen verzorgen. Geniet zo van de lekkerste cocktails en vind uw favoriet terwijl u ze allemaal uitprobeert.

Bellini

Wanneer u van zoet houdt, is dit het drankje voor u! Het is een mix van zoete perzik met prosecco en wordt vaak in een lang champagne glas of een lage coupe geserveerd. Wat u nodig heeft zijn:
– 1 verse perzik
– Sap van ¼ citroen
– 1 eetlepel sinaasappelsap
– En 1 dl prosecco.

Begin met het vullen van een kom met kokendheet water. Doe hier de perzik bij en laat deze 1 tot 2 minuten staan. Giet het water vervolgens weg en laat de perzik met koud water schikken, hierna is het makkelijk om de perzik te ontvellen, verwijder daarna de perzik en doe het vruchtvlees samen met de citroen -en sinaasappelsap in een blender. Vul hiermee een champagneglas tot ¼ en vul deze aan met prosecco.

Long island iced tea

Voor de dames die van wat sterker houden is dit zeker het drankje. Deze cola wordt versterkt met maar liefst 5 verschillende soorten drank en krijgt hierdoor zijn ‘ice tea’ smaak.
Benodigdheden:
– Ijsblokjes
– 12,5 ml witte Rum
– 12,5 ml Gin
– 12,5 ml Wodka
– 12,5 ml Tequila
– 12,5 ml Cointreau of Triple sec
– 1 eetlepel verse limoensap
– Cola
– Limoen partje

De bereiding van dit drankje is wat simpeler dan bij de Bellini. Vul eerst het glas voor de helft met ijsblokjes en voeg daarna alle 5 de dranken erbij. Voeg vervolgens de cola toe totdat het drankje de smaak naar uw voorkeur heeft. Versier uiteindelijk het glas met een limoen partje en voilà.

Cosmopolitan

De Cosmopolitan of wel de ‘Cosmo’ genoemd is een van de meest iconische cocktails aller tijden. Het is een zoet en elegant drankje en verkreeg zijn populariteit ook wel door de films van Seks and the city. Naast dat de cocktail super smaakt, is het ook een verschijning. De roze kleur van het drankje valt goed op en is aanwezig op elk cocktail feestje.
Benodigdheden:
– 37,5 ml wodka
– 25 ml triple sec
– 25 ml cranberry sap
– 25 ml vers limoensap
– Partje limoen

Voor deze cocktail is het handig om een cocktailshaker bij de hand te hebben. Vul de shaker voor de helft met ijs en voeg de wodka, triple sec, cranberry sap en limoensap toe. Schud de shaker goed en schenk de Cosmopolitan door een zeef in een martiniglas. Decoreer het glas vervolgens met cocktailprikkers en partje limoen.

Proost!