Toch leuk

Mijn zoon is erg defensief over zijn Switch. Aan de ene kant maakt het me erg blij, want hij neemt hem ook mee in de bus. Hij past er dus in ieder geval goed op. Maar het betekent ook dat hij vrijwel niemand er op laat spelen. Laatst kwam zijn verjaardag er echter aan, en dat eindigen de jongens altijd achter dat apparaat. Ik vreesde echter dat ze misschien strijd zouden krijgen erover. Daarom had ik als oplossing online een Wii gekocht bij Mario Wii. Ze zijn vrij goedkoop tegenwoordig, maar €45 euro voor het apparaat en de eerste controller, welke in de aanbieding waren voor €7 per stuk.

Stiekem installeren

De doos was er al snel, alleen het was zaak om het apparaat operationeel te krijgen. Ik weet dat de “pairing ” nog wel eens een probleempje kan zijn, en het zou zonde zijn als ze op de dag zelf er niet uit zouden komen. Terwijl hij op voetbaltraining was ben ik dan maar in de weer gegaan. Ik had er liever een boekje bij gehad moet ik eerlijk zeggen. Zo op je mobiel kijken met een PDF is toch niet ideaal. De lettertjes zijn ontzettend klein en je zit dus de hele tijd te scrollen met één hand terwijl je met de ander de kluwen aan kabels probeert te ontwarren. Op een gegeven moment zat alles goed, maar ik moest het er weer uit halen want het was tijd om hem op te halen.

Ronde twee

Mijn tweede kans was toen hij het weekend bij zijn vader was, dat gaf me toch meer de tijd om de kabels uit te zoeken. Toen de kabels weer zaten was het zaak om het ding up te daten. Dat was nogal een tijdje terug volgens mij, want hij was er lang mee bezig. Terwijl ik rustig een kopje thee zette besefte ik me hoe blij ik was dat ik dit nu aan het doen was. Toen deze klaar was ging ik een proefdraai doen met het sportspel. Het was best pielen om alle 8 controllers te koppelen en te testen. Uiteindelijk had ik de perfecte opzet voor elkaar. Het is verrassend leuk zo een Wii, ik heb af en toe wel eens een spelletje met hem meegespeeld, maar dit was meer mijn tempo. Op de switch begreep ik er niks van. Maar met dit sporten kon ik het nog een beetje snappen, en was ik er best goed in.